teisipäev, 13. märts 2012

Kohustuslik kohustus

Sõna „kohustus“ tekitab igas inimeses mingil määral trotsi. Argiseid kohustusi on niigi palju ja kui midagi kohustuslikku (näiteks kirjandus) tungib meie vaba aja veetmise valikutesse, siis tahes tahtmata tekitab see protesti. Meie kultuuriministri poolt välja paisatud sõnakõlks tekitas minu meelest siiski asjatult paanikat. Härra Langi poolt antud nimekirjas raamatutest, mis igas raamatukogus olema peaksid, ei ole midagi uut. Enamik nendest raamatutest on raamatukogudes oma koha ja lugeja juba ammu leidnud ning ka ilma praeguse kisa-kärata oleks see nii ka tulevikus olnud. Raamatukoguhoidjad on piisavalt pädevad, et komplekteerida raamatukogu vastavalt lugeja vajadustele, ja lugejad on omakorda piisavalt teadlikud ja nõudlikud, aidates kujundada raamatukogu just vastavalt antud piirkonnale eripärale. Niipalju kui on lugejaid, niipalju on ka erinevaid maitseid ja seda mitmekesisem on kirjanduse valik raamatukogus.
Tekkinud olukorrast saavad rahvaraamatukogud eelkõige kasu, sest igasugune diskussioon virgutab, paneb innovaatiliselt mõtlema ja tegutsema.
Sõmeru raamatukogu on pakkunud ja pakub ka edaspidi väärt kirjandust igale maitsele ja eale. Sina, hea lugeja, oled oluline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar